• Posted

Το νέο Nissan LEAF έρχεται στην Ευρώπη,

 

Η Nissan αποκάλυψε το νέο Nissan LEAF στην Ευρώπη, την επόμενη γενιά του αμιγώς ηλεκτροκίνητου οχήματος με τις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων παγκοσμίως. Ενσωματώνοντας το όραμα Nissan Intelligent Mobility της φίρμας, το νέο μοντέλο έχει επαναπροσδιοριστεί για να προσφέρει μεγαλύτερη εμβέλεια κίνησης, δυναμικό σχεδιασμό, προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης του οδηγού, αλλά και βελτιωμένη συνδεσιμότητα.

Μιλώντας στο επίσημο Ευρωπαϊκό λανσάρισμα του LEAF στο Nissan Futures 3.0 στο Όσλο της Νορβηγίας, ο Philippe Saillard, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της Nissan Europe δήλωσε: “Το νέο Nissan LEAF είναι το πιο προηγμένο και προσιτό 100% ηλεκτροκίνητο όχημα στον πλανήτη. Αποτελεί την εικόνα του Nissan Intelligent Mobility, του οράματός μας για το μέλλον. Είναι ένα αυτοκίνητο που θα σας κάνει να αισθάνεστε πιο σίγουροι, πιο ενθουσιασμένοι και πιο συνδεδεμένοι από οποιοδήποτε άλλο ηλεκτροκίνητο όχημα στο παρελθόν. Είναι απλά εκπληκτικό. "

Nissan Intelligent Power: το e-powertrain που σας δίνει μεγαλύτερη εμβέλεια & περισσότερο ενθουσιασμό

Το νέο Nissan LEAF προσφέρει μια βελτιωμένη εμβέλεια 378 χιλιομέτρων* με μία μόνο φόρτιση, επιτρέποντας στον οδηγό του να απολαμβάνει μεγαλύτερες διαδρομές, διασυνδεδεμένες με το εκτεταμένο ευρωπαϊκό δίκτυο γρήγορης φόρτισης CHAdeMO. Εν τω μεταξύ, το νέο e-powertrain προσφέρει 110kW ισχύ εξόδου και 320Nm ροπής, βελτιώνοντας την επιτάχυνση και την εμπειρία του οδηγού.

Nissan Intelligent Driving: τεχνολογία που έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει την οδηγική απόλαυση, να ενισχύσει την ασφάλεια και να μειώσει το στρες

Ευφυέστερες τεχνολογίες

Το νέο Nissan LEAF είναι εφοδιασμένο με ευφυή τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένου του προηγμένου συστήματος υποστήριξης του οδηγού ProPILOT για μια πιο άνετη οδήγηση. Το ProPILOT χρησιμοποιεί το τιμόνι, την πέδηση και την επιτάχυνση για να υποστηρίξει τον οδηγό κατά την οδήγηση σε μια λωρίδα κυκλοφορίας, σε συνθήκες βεβαρυμμένης κυκλοφορίας, όπως και στον αυτοκινητόδρομο. Σε χαμηλές ταχύτητες, επιτρέπει στο νέο LEAF να επιβραδύνει αυτόνομα και να ακινητοποιηθεί εκεί που σταματά η κυκλοφοριακή ροή. Εφόσον η ροή επανέλθει, θα αρχίσει να ακολουθεί το προπορευόμενο αυτοκίνητο. Στο νέο LEAF, περιλαμβάνεται και το ProPILOT Park για πλήρως αυτόνομη διαδικασία στάθμευσης.

Περισσότερος έλεγχος, λιγότερο στρες

Η επαναστατική τεχνολογία e-Pedal του νέου Nissan LEAF, αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι οδηγούν, αφήνοντάς τους να ξεκινήσουν, να επιταχύνουν, να επιβραδύνουν αλλά και να σταματήσουν, απλά αυξάνοντας ή μειώνοντας την πίεση που ασκείται στο πεντάλ του γκαζιού. Όταν το πεντάλ του γκαζιού είναι πλήρως απελευθερωμένο, τα φρένα ενεργοποιούνται αυτόματα, φέρνοντας το αυτοκίνητο σε πλήρη στάση, χρησιμοποιώντας την ενέργεια της πέδησης για την επαναφόρτιση της μπαταρίας. Το αυτοκίνητο διατηρεί τη θέση του, ακόμη και σε απότομες ανηφόρες και κατηφόρες, μέχρι να πιεστεί ξανά το πεντάλ του γκαζιού. Με αυτό τον τρόπο, ο οδηγός απαλλάσσεται από το στρες όπως πότε άλλοτε.

Nissan Intelligent Integration : σύνδεση της ισχύος της μπαταρίας με την κοινωνική υποδομή

Το νέο Nissan LEAF δεν είναι μόνο ένα ηλεκτροκίνητο όχημα
Στην πραγματικότητα, το νέο Nissan LEAF είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα 100% ηλεκτροκίνητο όχημα. Πρόκειται για μια κινητή μονάδα ισχύος με μοναδική αμφίδρομη φόρτιση. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να δώσει πίσω ενέργεια για να τροφοδοτήσει τον κόσμο γύρω του, συνδεδεμένο με σπίτια και γραφεία. Μπορεί ακόμη και να επιστρέψει τυχόν επιπλέον ενέργεια για να συμπληρώσει και να σταθεροποιήσει το τοπικό ενεργειακό πλέγμα, χάρη στην καινοτόμο τεχνολογία Οχήματος προς Πλέγμα (Vehicle to Grid) της Nissan.

Κομψό απ’ έξω

Δεν είναι μόνο οι προηγμένες τεχνολογίες στο νέο Nissan LEAF που μαγνητίζουν τα βλέμματα. Το νέο μοντέλο, διαθέτει κομψό προφίλ, έντονη δυναμική εμφάνιση και εξαιρετική αεροδυναμική, χαρακτηριστικά που το καθιστούν άκρως ελκυστική επιλογή για τους Ευρωπαίους αγοραστές. Οποιοσδήποτε είναι εξοικειωμένος με τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού της Nissan, θα αναγνωρίσει τα φώτα σχήματος μπούμερανγκ, τη ροή V-motion στο μπροστινό μέρος, τη μάσκα με το φινίρισμα σε καθαρό μπλε χρώμα και το μπλε καλούπι του πίσω προφυλακτήρα.

... αλλά και μέσα

Το νέο Nissan LEAF έχει ένα εντελώς ανασχεδιασμένο εσωτερικό, με οδηγοκεντρική φιλοσοφία και συνδυάζει την έξυπνη χρήση του χώρου με την βέλτιστη λειτουργικότητα. Ένα μπροστινό πάνελ, με τη μορφή “πτερυγίου” και η “ζωντανή” μπλε ραφή στα καθίσματα, στο ταμπλό και στο τιμόνι, δημιουργούν μια χαλαρή ατμόσφαιρα και μια καθαρή αίσθηση ποιότητας. Εν τω μεταξύ, η νέα οθόνη TFT 7 ιντσών, απεικονίζει βασικά χαρακτηριστικά, όπως την τεχνολογία Safety Shield, τον μετρητή ισχύος, καθώς και τις πληροφορίες από τα συστήματα ήχου και πλοήγησης. Τα συστήματα Apple CarPlay και Android Auto έχουν επίσης ενσωματωθεί για βελτιωμένη συνδεσιμότητα (διαθεσιμότητα, ανάλογα με την αγορά).

Μια Μοναδική Έκδοση για το Λανσάρισμα

Για να γιορτάσει την ευρωπαϊκή αποκάλυψη της νέας 2ης γενιάς του LEAF, η Nissan θα διαθέσει μια μοναδική έκδοση του μοντέλου. Συγκεκριμένα, με την νέα έκδοση 2.ZERO, το νέο Nissan LEAF θα είναι το πρώτο μοντέλο στην Ευρώπη, πλήρως εξοπλισμένο με την τεχνολογία ProPILOT της Nissan για μια άνετη, γεμάτη αυτοπεποίθηση οδηγική εμπειρία. Τα πρώτα αυτοκίνητα θα διατεθούν στις αρχές του 2018, ενώ στην Ελλάδα αναμένεται τον ερχόμενο Μάιο.

Προδιαγραφές Νέου Nissan LEAF

Εξωτερικό
Συνολικό μήκος (mm) 4,480
Συνολικό πλάτος (mm) 1,790
Συνολικό ύψος (mm) 1,540
Μεταξόνιο (mm) 2,700
Μετατρόχιο εμπρός/πίσω (mm) 1,530-1,540/1,545-1,555
Ελάχιστη απόσταση από το έδαφος (mm) 150
Συντελεστής οπισθέλκουσας (Cd) 0.28
Ελαστικά 205/55R16 or 215/50R17
Χώρος αποσκευών (VDA) 435 L

Μπαταρία
Τύπος Li-ion
Χωρητικότητα 40 kWh

Ηλεκτροκινητήρας
Τύπος EM57
Μέγιστη ισχύς 110 kW (150 ps)/3283~9795 rpm
Μέγιστη ροπή 320 N・m (32.6 kgf・m)/0~3283 rpm

Επιδόσεις
Εμβέλεια κίνησης 378km NEDC
Χρόνος φόρτισης (κανονική φόρτιση) 16 ώρες (3 kW) – οικιακό δίκτυο

8 ώρες (6 kW)

Χρόνος φόρτισης από ειδοποίηση μέχρι το 80% (γρήγορη φόρτιση) 40 λεπτά (50kw)

*NEDC : τα δεδομένα υπόκεινται σε τελική έγκριση

 

Εξοπλισμός LEAF 2.ZERO

ΕΞΩΤΕΡΙΚO:

Ζάντες αλουμινίου 17 "
Φιμέ κρύσταλλα
Ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέπτες, στο χρώμα του αμαξώματος
Κολώνες B μαύρου γυαλιστερού χρώματος
Εμπρός φώτα ομίχλης
Προβολείς αλογόνου με LED DTRL και χειροκίνητο σύστημα ισοστάθμισης (διαθεσιμότητα ανάλογα με την αγορά)
Υποβοήθηση μεγάλης σκάλας
Χρωμιομένες χειρολαβές θυρών
Θύρα φόρτισης με φωτισμό

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ:

7 "οθόνη TFT & αναλογικό ταχύμετρο
Καθίσματα: Ανακυκλώσιμο ύφασμα (διαθεσιμότητα ανάλογα με την αγορά)
Δερμάτινο τιμόνι με ραφές
Τεχνικά τροποποιημένη επένδυση κονσόλας
Τσέπες στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων
Καθίσματα επιβατών χειροκίνητα (Θέση + Ανάκλιση)
Πίσω πτυσσόμενα καθίσματα (60/40)
Μπροστινό κεντρικό υποβραχιόνιο

ΑΝΕΣΗ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ:

e-pedal
i-Key & PES (Μπουτόν εκκίνησης)
Ηλεκτρικό χειρόφρενο
Καθρέπτης οπίσθιας προβολής (με αυτόματη σκίαση)
Αυτόματο κλιματισμός
Αυτόματος αισθητήρας φωτός & βροχής + Follow-me-home φωτισμός + Αυτόματος φωτισμός κινδύνου
Μπροστά και πίσω ηλεκτρικά παράθυρα
Σκίαστρα με φωτισμό
Ρυθμιζόμενο με κλίση τιμόνι
Υποδοχή 12V (x1) + Υποδοχή USB (x1)

ΗΧΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ:

NissanConnect EV 7 "(NAVI + DAB + IPOD_CON + BTSA + VR (SIRI PH_2) + S-PHONE_CON (ANDROID + CARPLAY)
Intelligent Around View Monitorμε ανίχνευση κινούμενου αντικειμένου, Intelligent Driver alertness (Ευφυής εγρήγορση οδηγού)
Αισθητήρες στάθμευσης (εμπρός και πίσω)
6 ηχεία
ProPILOT
Έξυπνο cruise control
Αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ABS + EBD + Brake Assist + Hill Start Assist
6 αερόσακοι (μπροστά, πλαϊνοί, κουρτίνας)
ISOFIX
Intelligent trace control
Intelligent Emergency Braking με αναγνώριση πεζών
Lane Departure Warning / Intervention
Cross Traffic Alert
Blind Spot Warning

(0 votes)

Με τα περισσότερα hits...

9

Toyota Yaris Hybrid

By Super User
8

BMW 118i (170hp)

By Super User
8

Peugeot 108 1.2 Puretech

By Super User